Relatietherapie Antwerpen

Wanneer ga je naar relatietherapeut in Antwerpen?

Eigenlijk is het altijd goed om eens naar een relatietherapeut te gaan. Zelfs als het allemaal wel goed gaat tussen jullie. Er kan bijvoorbeeld een steeds terugkerend thema zijn, waar jullie nu eens echt vanaf willen.

Een relatie wordt op een gegeven moment namelijk een beetje vanzelfsprekend. Je kent elkaar door en door. Jullie hebben het druk met van alles en nog wat en, ook al ben je nog zo vaak samen, je verliest elkaar een beetje uit het oog.

Je hoeft geen moeite meer te doen. En dat doe je dan ook steeds een beetje minder.

Elke relatie verdient aandacht, een kritische blik en van tijd tot tijd serieuze reflectie. Bijna niemand neemt daar de tijd voor. In mijn ogen is dat doodzonde want net in relaties ligt een fantastische kans tot zelfontplooiing. Daar komt bovenop dat jullie relatie dieper, mooier en rijker wordt wanneer je elkaar kunt blijven stimuleren en laten groeien …

Het is crisis!

Maar waarschijnlijk ben je niet hier om je goede relatie te verdiepen. De kans is groot dat jullie nu in enige vorm van een crisis verkeren. Wellicht is er iets heftigs voorgevallen, misschien heeft een van jullie psychische problemen waar de ander maar moeilijk mee om kan gaan. Of, jullie zijn gewoon van elkaar vervreemd, de ruzies vermoeien je en je vraagt je af hoe lang jullie dit nog volhouden.

Welke reden het ook is; dát je hier bent, en dát je dit leest is reden genoeg om ook de volgende stap te zetten. Bel me even op, dan kan ik kan jullie precies vertellen wat ik voor jullie kan betekenen.

En wat nou als de ander niet wil?

Voorop staat: om uit deze crisis te komen, om jullie relatie te veranderen moeten jullie allebei willen en bereid zijn er werk voor te verichten. Patronen waardoor jullie vast lopen, worden voor mij het snelst duidelijk wanneer jullie samen op gesprek komen.

Maar; zo simpel is het niet altijd. Als samen komen geen optie is, dan kan dit ook tijdens een individueel gesprek besproken worden. Ik heb ook geen glazen bol, en we bekijken het samen, stap voor stap.

Ik krijg vast van alles de schuld

In veel ruzies lijkt het soms alsof een relatietherapeut de scheidsrechter moet zijn - ‘zie je wel, zij vond ook dat…’. Jullie zullen mij, of welke relatietherapeut ook, nooit kunnen verleiden op welke manier dan ook partij te kiezen. Simpelweg omdat in mijn ogen niet jij, noch de ander het probleem veroorzaakt, maar jullie interactie.

Je gaat van mij dus nergens de schuld van krijgen. En ik ga je ook niet helpen je gelijk te halen.

Respectvol uit elkaar gaan

Je kunt op heel veel manieren uit elkaar gaan. Ik kan jullie begeleiden het op een respectvolle manier te doen. Respectvol naar jullie tijd samen, naar de ander, jezelf en naar eventuele kinderen. Uit elkaar gaan is veel meer dan een punt zetten en alleen doorgaan. Als je dat samen zorgvuldig doet, sluit je een erg belangrijke periode van jouw/jullie leven op een waardige manier of.

Heb je vragen over je relatie?

Kijk dan even op het gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! In dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan een ervaren relatietherapeut bij jou in de buurt.

Leg je vraag rustig aan mij voor

Vraag je je af of jij en jouw partner gebaat zouden zijn bij relatietherapie of wil je meer weten over relatietherapie in Antwerpen? Vul het contactformulier in of neem telefonisch contact op voor een afspraak.

Op zoek naar hulp?

Maak een afspraak

An Otten
An Otten

"Rode draad in mijn werk is ‘contact’. Ik krijg vaak te horen dat cliënten mijn openheid waarderen, de eerlijkheid, het echte contact en de betrokkenheid.”.

Ik, in relatietherapie?

Elke relatie verdient aandacht, een kritische blik en van tijd tot tijd serieuze reflectie. Bijna niemand neemt daar de tijd voor. In mijn ogen is dat doodzonde; want net in relaties ligt een fantastische kans tot zelfontplooiing en jullie relatie wordt ook dieper, mooier en rijker als je elkaar kunt blijven stimuleren en laten groeien ….

Meer informatie over relatietherapie

Heb je vragen?

Neem gerust contact met mij op!