Relatietherapie Antwerpen

Relatietherapeut Antwerpen met An Otten

Seks en relatie

Seks is een belangrijk onderdeel van een relatie. In de meeste gevallen is, als de relatie niet goed is de seks ook niet goed. En waarschijnlijk heeft jullie seks een verhaal te vertellen. Een verhaal waarin veel onuitgesproken blijft, waarin jullie elkaar kwijt raken, om elkaar heen dansen en uiteindelijk elkaar ontlopen.

Gesprek vol kwetsbaarheid

Seks is een gesprek. Jullie praten met jullie lichamen, maar dieper nog, in de fluistertonen van verlangens en angsten nemen jullie elkaar mee in nieuw uitzicht in jezelf. Als het goed gaat. Maar als het niet goed gaat stort hier jullie gesprek als eerste in.

Jullie vermijden het weerloze vrijen, helpen elkaar steeds mechanischer, ‘omdat je toch moet vrijen’. En dan is seks echt koude kale seks. Een moetje. Niks bijzonders op zijn best. Pijnlijk, verdrietig en heel eenzaam op zijn slechtst.

Seks als graadmeter

Daarom is seks een goede graadmeter van het contact dat jullie met elkaar kunnen hebben. Omgekeerd is het ook een goede manier om elkaar weer opnieuw te ontmoeten.
In de regel lukt dat niet meteen, maar als jullie de standaard automatische reacties op elkaar te boven kunnen komen, kan bewust en zorgvuldig vrijen jullie dichter bij elkaar brengen.

Vrijen is geven

Waarschijnlijk is jullie seks een bijna zakelijke transactie geworden. Een uitwisseling van diensten. Hij helpt haar. Zij helpt hem. En klaar is het. Oké, niks mis mee, jullie weten inmiddels wel waar de knopjes bij de ander zitten om het snel en prima af te handelen.

Net zoals dat jullie elkaar in het dagelijks leven niet meer zien en handelen op basis van vooroordelen en vooringenomenheden, doen jullie dat in bed. In het denken te weten wat de ander wil, wat de anders bedoelingen zijn en waar hij of zij op uit is, ontneem jullie elkaar elke ruimte eenvoudigweg te Zijn.

Herstel in liefde, herstel tussen de lakens

Het kan zijn dat er op de achtergrond andere zaken spelen, oude pijn, oud verdriet. Misschien wel ervaringen die jullie nog niet met elkaar gedeeld hebben. Dat kan soms even schrikken zijn.
Doorgaans zijn koppels als ze dit soort dingen kunnen delen al zo ver gegroeid dat de geliefden elkaar goed kunnen helpen te helen.

Hebben jullie hulp nodig?

Herken je jouw relatie en heb je behoefte aan hulp of heb je gewoon een vraag? Vul dan het contactformulier in of maak telefonisch een afspraak.

Op zoek naar hulp?

Maak een afspraak

An Otten
An Otten

"Rode draad in mijn werk is ‘contact’. Ik krijg vaak te horen dat cliënten mijn openheid waarderen, de eerlijkheid, het echte contact en de betrokkenheid waarderen".

Vraag over je relatie?

Relatietherapie
klik op het plaatje

Ga dan naar het gratis online forum over relatietherapie van Psycholoog NU!

In dit forum kan je anoniem en gratis je vragen stellen aan ervaren relatietherapeuten, waaronder ik zelf.