Relatietherapie Antwerpen

Over mij - An Otten

An OttenNiet vanzelfsprekend

Het begon niet vanzelfsprekend met psychologie. Toen ik kon gaan studeren dacht ik eigenlijk dat het Nederlands zou worden. Eenmaal op het universiteitsterrein bleek dat anders, wat ik daar hoorde en zag op het gebied van psychologie en orthopedagogie sprak me zeer aan.

Studeren & vrijheid

Wat me ook aansprak was: de vrijheid. Ik had mijn tienerjaren doorgebracht op een internaat en genoot van de tijd en ruimte die ik nu ineens had. Toegegeven, dat maakte het verloop van de studie wat grillig.

Verschillend werk

En toch, na een basisopleiding orthopedagogie, rondde ik de 4-jarige studie Relatie- en gezinstherapie bij Kern in st. Niklaas succesvol af. Ik ging werken in o.a. de Bijzondere Jeugdzorg , het VK, later als docent- wat me zeer aansprak en ik tot op vandaag erg mooi werk vind - en  als therapeut in groepspraktijk Mozaïek. De dag dat ik de boeken van Irvin Yalom dichtsloeg wist ik het: zijn inzicht, werk, manier van vertellen, sloot heel nauw aan op hoe ik zou willen werken. En ik besloot weer te gaan studeren: Ervaringsgerichte Psychosociale Hulpverlening en Gestaltgezinstherapie in Nijmegen.

Specialiseren in relaties

Belangrijke invloed op mijn werk hebben ook Roel en Sonja Bouwkamp en hun methode van relatiewerk : “Ieder mens heeft, naast een diepe wens tot zelfvervulling, een diepe wens en grote behoefte zich verbonden te weten” – Bouwkamp, 2010

Contact als kern

Rode draad in mijn werk is ‘contact’; bijna niemand is helemaal alleen en bij bijna alle problemen zijn andere mensen betrokken. Dat geldt niet alleen voor relaties, maar voor alles: werk, angsten, verliesverwerking, trauma’s, somberheid – je bent niet alleen. En in plaats van jou met je klacht hier in de behandelkamer te isoleren, hou ik het graag open en bekijk de klachten zoals ze zijn ‘in het echt’, in relatie met andere mensen.

Ik doe mijn werk graag

Ik heb bijzonder veel plezier en voldoening in mijn werk. De eerste afspraken zijn vaak het mooist omdat mijn cliënten, jij, daarin veel kunnen bereiken en vaak verbaasd zijn van wat er nog is en wat ze nog kunnen. Ik krijg vaak te horen dat cliënten mijn openheid waarderen, de eerlijkheid, het echte contact en de betrokkenheid.

Werk, en leven

Naast mijn werk ben ik graag en veel bij mijn twee kinderen.

Contact

Heb je nog vragen of wil je weten of ik je kan helpen? Bel gerust voor een afspraak of stuur een email.